tiistai 6. heinäkuuta 2010

Kalla


Maalin valinnan jälkeen on selvitettävä maalin koostumus jotta sävytys voidaan tehdä valitsemaamme maaliin. Tehtävä ei ole helppo, eikä alkuperäisen maalin valmistanut Sadolin suostu antamaan tarkkoja määritteitä jo kuopatun omenankukkansa sisällöstä. Saan kuitenkin joitain tietoja, murusia, joista maalin väri koostuu. Niine hyvineni soitan Tikkurilaan mutta hekään eivät osaa auttaa.

Koetan myös saada maalisävyä x158. Päätämme nopeuden vuoksi ottaa senkin petrooliöljymaalina mutta pitkällisten analyysien jälkeen selviää, että haluamanamme petrooliöljymaalina sitä ei saa. On käännyttävä siis Uulatuotteen puoleen ja tilattava sävy pellavaöljymaalina. Se onnistuukin helposti sillä Uulasta on samaa maalia aiemminkin tilattu, koodi on jo murrettu.

Päämaalin murtaminen jatkuu maalikaupassa. Otamme apuun Tikkurilan valkoisen sävyt- kartan sillä Eskaro Oy:n Joule Rustholli erikoispetrooliöljymaali voidaan Tikkurilan pastoilla sävyttää. Silti päättäminen on hankalaa. Hämärässä liikkeessä kaikki värit heijastavat harmaata, pihalla auringossa pelkkää aurongon kiloa. Valitsen valkoisen sävyn G503 Kalla, sillä se tuntuisi menevän lähimmäs haluamaamme ja heijastelee eri värejä erilaisissa olosuhteissa.

Aloitan maalaamisen kello 6:30 seuraavana aamuna sillä pohjatyöt ovat taas edellisenä jotenkin venyneet. On hyvä maalata. Taivas on sininen, aurinko räystään reunalla. Viisitoista minuuttia myöhemmin kentän kohdalle kohoaa sateenkaari ja siitä vartin päästä viikon ensimmäinen sade on totisinta totta. Maalattua pintaa kelpaa silti ihastella. Sateella se näyttää hivenen siniseltä.

1 kommentti:

Sauli Jokinen kirjoitti...

Kiva talo teillä. Kyllä remontointi se vaan on ihanaa, eiköstä vaan? Meillä on vähän uudempi tönö kuin teillä, mutta hommaa vähintään yhtä paljon :) Tsemppiä sinnekin.

Meidän blogi: http://hongistonkolistajat.blogspot.com/